1.

Grondstofmagazijn

2.

Zaagbank

3.

Houtmagazijn

4.

Dubbele pennenbank-
profileermachine

5.

Freesmachine

6.

Lijmmachines

7.

Steekmachine

8.

Dubbele freesmachine

9.

Profileermachine buitenkant vleugel

10.

Schuur- en kalibreermachine

11.

Afwerking van de kozijnen

12.

Afwerking van de vleugels

13.

Behandeling en schilderwerken

14.

Ijzerwerk

15.

Beglazingsmachine

16.

Siliconedichting en kwaliteitsinspectie

Deze rondleiding bestaat ook als film (Quicktime-videobestand van 12MB dat in een apart venster wordt geopend).85% van onze productie wordt met behulp van voorgezaagd hout afkomstig uit Azië verzorgd. De levering hiervan geschiedt via onze eigen houthandel.

Hoewel wij ook ruwhout aankopen, bestaat het merendeel van onze stock uit voorgevierschaald hout dat in 40m3-containers toekomt. De lengte ervan varieert tussen 80cm en 300~350cm (in stappen van 10cm).

Dit voorgevierschaalde hout wordt in twee afdelingen gebruikt: voor de ramen van 72 × 86 en de deuren van 72 × 124. Naar gelang onze behoefte zagen we de stukken korter af of gebruiken we ander ruwhout voor bestellingen met afwijkende afmetingen.


De zaagafdeling is uitgerust met de volgende machines:

Profileermachine (4 kanten)
Deze machine bereidt de profielen in één keer voor. Dankzij 7 assen kan het hout aan de 4 kanten tegelijk worden bewerkt.

Plaatzaag
Dit is weliswaar een conventionele machine, maar we hebben ze wel voorzien van een groter zaagblad om ook dikke platen door te kunnen zagen.

Bandzaag
Ook deze zaag dient voor het opdelen. De snijkwaliteit ervan is iets minder perfect dan die van de plaatzaag (met cirkelblad), maar in ruil daarvoor werkt deze machine sneller.

Brugzaag
Met deze zaag kunnen we de houtstukken tot de gewenste lengte herleiden.

Top


Hier wordt ons geschaafd hout opbewaard voor de raamproductie. Al het hout is op dit moment al de 4-zijdige vierschaal gepasseerd en heeft precies de juiste lengte voor de ramen en deuren.

Top


De dubbele pennenbank-profileermachine van GUBISCH vormt de belangrijkste schakel van onze productie. Hier begint immers de assemblage van de ramen (vleugels, kozijnen, deuren). Met deze machine wordt ongeveer 85% van de kaders afgewerkt.

Top


Dit is een kleine machine die je ook bij de meeste traditionele schrijnwerkers aantreft. Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met dat van de 4-kants-profileermachine, ware het niet dat hier telkens maar één kant kan worden bewerkt.

Top


S + S lijmmachine
Dit is onze belangrijkste lijmmachine, die we dag in, dag uit voor de assemblage van onze grote productieopdrachten gebruiken.

STROMAB lijmmachine
Hoewel ook deze machine geschikt is voor grote ramen, gebruiken we ze voornamelijk voor lichter werk.

Lijmmachine voor afwijkende vormen
Deze machine wordt vooral gebruikt voor het verlijmen van afgeronde, driehoekige, trapeziumvormige enz. houtstukken.

Top


Steekmachine met rechthoekige ritsbeitel
Deze machine dient voor het maken van steken (gaten) in houtstukken. De steken zijn aan de bovenkant rechthoekig en onderaan licht afgerond.

Steekmachine met boor
Deze steekmachine is voorzien van een boor en dient voor het maken van ovale gaten (dankzij een oscillatie tijdens het steken).

Kettingsteekmachine
Deze steekmachine is voorzien van een 8mm-ketting en wordt gebruikt voor de ontwateringsboring. Omdat deze machine vast staat ingesteld, bevindt de boring zich altijd keurig op dezelfde plaats.

Top


Dit speciaal voor ons gebouwde prototype voldoet perfect aan onze toepassingen.

Top


Met deze machine wordt de buitenkant van alle vleugels bewerkt. Vóór de assemblage worden uitsluitend de binnenprofielen van de ramen voorbereid. Het buitenprofiel (voor de dichting, het ijzerwerk enz.) wordt pas later gemaakt.

Het speciale aan deze profileringsmachine is dat ze voorzien is van een kettingtransportsysteem.

Deze machine wordt digitaal gestuurd. De operator hoeft maar het programma (dat eerder werd voorbereid) voor het te vervaardigen raamtype te kiezen.

Top


Deze machine is voorzien van 4 banden waarmee de geassembleerde kozijnen over een maximale breedte van 1,30m kunnen worden afgeschuurd. Deze machine schuurt simultaan langs twee kanten.

Top


In deze afdeling worden de (meestal loggere) kozijnen afgewerkt.

Bovendien assembleren we hier alle buigingsimitaties en schuifelementen. Daarna zijn de kozijnen klaar om geschilderd te worden.

Top


Der verschillende profielen worden op de bewegende vleugels van de ramen en deuren gemonteerd. Daarna zijn de afgewerkte vleugels klaar om geschilderd te worden.

Top


Het raam wordt daarna in een insectenverdelgend en schimmelwerend product gedompeld. Als de klant een complete afwerking wenst, worden de ramen geschuurd en gaan ze vervolgens twee keer de verfkamer in.

Top


Voor de installatie van het ijzerwerk beschikken we over een automatisch bediende tafel.

Top


Eerst wordt er gekit en daarna wordt de dubbele beglazing geïnstalleerd.

Opgelet: In deze afdeling maken we gebruik van een mobiel werkbladsysteem met rails en caddy's waarmee de ramen moeiteloos naar de volgende werkplaats kunnen worden gebracht.

Top


Wij beschikken over twee automatische tafels om de siliconevoegen onder optimale omstandigheden te kunnen aanbrengen.

Na de afwerking worden de ramen en deuren volgens ordernummers gerangschikt en klaargezet voor de levering.

Top


n klaar is Kees! De bestelling wordt gecontroleerd, opnieuw gecontroleerd en vertrekt dan naar een tevreden klant! Ter herinnering: wij leveren niet alleen bij onze klanten, maar tevens op het gevraagde uur op de werf.

Home|Bedrijf|Diensten|Producten|Houtramen|Aluramen|Beglazing|Technische tekeningen|Deuren|Decorijzerwerk|Veranda's|Onze materialen

Werkplaats|Projecten|Nieuws|Team|Klanten|Partners|Directeur|Gesprek met JMP|Site-overzicht|Adres|Routebeschrijving


| Terug naar boven |